Дървени къщиИзграждане на дървените къщи е приоритетна посока на фирмата Timber Style. Ние сме на пазара вече не първа година, затова сме способни да реализираме всяка Ваша идея за дома на мечтите Ви. Естествен аромат и екологичността на дървесината ще привлече почитателите на природни материали и тези, за които практичността стои на първо място. Ние грижливо съблюдаваме старите традиции, оставени ни от най-добрите майстори на занаята и ги съчетаваме с най-новите технологии в областта на строителството и изграждането на дървени къщи и съоръжения. Това ни позволява да проектираме сгради и домове, които да осигурят приятен и безопасен живот.

Предимства на дървените къщи

Бумът в строителството през последните години позволи да се направи извод, че икономическите, екологичните и социалните фактори стават все по-важни, и все по-голямо количество от хората са започнали да отдават предпочитания на домове и структури от естествени материали, предимно от дърво. Предимството на дървените къщи е, че при изграждането на къщите от дърво не само могат да бъдат реализирани най-смелите архитектурни идеи, но и да се създаде екологично благоприятна "среда за обитаване".

Предимствата на дървените къщи спрямо тези от камък

Ако трябва да сравним сгради от тухла и от камък, то можем да отбележим следващи предимства на дървените къщи:

Като първо, е топлопредаването - за да поддържаме нормален топлинен режим и влажността в тухлена къща, е необходимо периодично подгряване и вентилиране. Ако се изостави такава къща за цяла зима, то пред пролетта ще се наложи дълго подгряване, преди той да се затопли. Къща от дърво се затопля само за няколко часа. Низката степен на топлопредаването на този тип къщи позволява да се използват не много големи дебелени в изграждането.

Като второ, изграждането на тежки фундаменти, тежки стени, последващите довършителни работи струват скъпо. Къщата от тухла средно струва 1,3 - 1,5 пъти по-скъпо от дървената. А лекото тегло на материала позволява да се изграждат леки фундаменти. Освен това, дървена къща дава възможност за строителство през зима и не изисква допълнително обработване на вътрешните стени. Напраяата на топлоизолацията на дървената къща е много лесна. В повечето случаи се използва изолация от ленен турникет или синтетична. Съществуват и по-скъпи, като тези на базирани на пяна от бор. За сметката на натуралната топлоизолация в дървената къща въздухообмена минава по-интензивно. Дървените къщи не изискват монтажа на климатик, тъй като самите те "дишат".

Защита на дървените къщи

Към основните фактори, влияещи върху стени от дърво, могат да се отнесат температурни разлики на въздуха вън и вътре, атмосферните валежи, слънчевото лъчение, влажността на въздуха вътре в затоплянето помещение, ветрово натоварване. Но все пак от голлямото значение като въздействие върху външните стени оказва полегатия дъжд. Вятъра със силата хвърля водата върху дървесната повърхност, което при недобре измислена конструкция на стената като цяло или в отделните й връзки може да доведе до намокряне на конструкцията и дори до проникване на водата вътре в помещенията. Освен дъжда, върху долната част на стените оказва влияние топящия се сняг, който лежи плътно до основите на сградата. Така че най-често основната причина за разрушаване на дървото става нейната висока влажност, при което се създава перфектна среда за развитие на различни насекоми, бактерии и гъбички.

Важно е проектирането на този тип сгради да предвижда добър дренаж и невъзможността за проникване на водата в дървото.

Технология за строителството на дървени къщи

Във фирмата Timber Style строителството на дървените къщи се провежда в строго съответствие с технологични и екологични норми.

При изграждането на дървена къща ние използваме най-новите технологии, според които всички сложни процеси се предвиждат още в производствения цех, а на обекта се доставят вече готовите части на бъдещия дом. От тях буквално пред очите Ви се издига Ваше бъдеще жилище. Всичките процеси по изграждането на дървените къщи осъществляват опитни майстори, доказали своя професионализъм и безупречно качество.

Снимки на дървените къщи и съоръжения

дървените къщи дървените къщи дървените къщи дървените къщи дървените къщи

Форма за контакти

Контакти

Емил Ясенов Демирев
GSM: +359 878-884-334

Игор Симонович
GSM: +359 885-115-115

България, гр.Смолян,
ул.Петко Рачев Славейков 28